українська версія lucanus.org.ua

НОВИНИ САЙТУ (архів новин за 2003—2006 роки)


повернутися

<< повернутися
<< return


УВАГА! Ця сторінка створена для тих, хто регулярно відвідує наш сайт.
Тут можна знайти прямі входи на всі поновлені та новостворені сторінки.

 

02 грудня 2005: На сайті в розділі "бібліотека" розміщено pdf-версію (470 kb) унікального видання "Фауна Украины: охранные категории" (автори: І. Парникоза, О. Годлевская, М. Шевченко, Д.  Іноземцева / Під редакцією І. Загороднюка).

15 вересня 2005: сайт змінює свою адресу! тепер ми будемо зустрічатися на www.lucanus.org.ua. Деякий час, поки йде перекачка файлів, сайт залишатиметься на старій адресі. Сьогодні на лічильнику 2012, тобто ми перейшли 2000 рубіж!

29 серпня 2005: створено нову сторінку "Центри зоологічних досліджень", вихід на яку розміщено на титульній сторінці сайту на місці сторінки кафедри ентомології УжНУ (тепер сторінка цієї кафедри перенесена в структуру більш загальної сторінки).

15 серпня 2005: на сайті започатковано нову сторінку "Конференції та семінари". Ведуча сторінки — Юлія Зізда. До кінця серпня на сторінці буде розміщена інформація про всі відомі нам зібрання зоологічного та природоохоронного профілю. Чекаємо на поповнення цього розділу...

09 серпня 2005: на сайті на запит колег-мовознавців (колежанки!) розміщено статтю І. Загороднюка "Роди звірів східноєвропейської фауни та їх українські назви". Вихід через персональну сторінку автора та сторінку "бібліотека".

2 червня 2005: на сайті розміщено в повному обсязі книгу "Печерна фауна України" (2004, за редакцією І. Загороднюка), книга вивішена у вигляді окремої сторінки з анотацією та лінками до 6 основних частин у форматі PDF. Вихід на сторінку через персональну сторінку І. Загороднюка та сторінку "бібліотека".

14 травня 2005: поновлено сторінку програм курсів: ключова для початківців біологів та екологів дисципліна "Вступ до спеціальності" представлена у вигляді розширеної PDF-версії програми курсу з питаннями для семінарів (автор Ігор Загороднюк). Поновлено домашню сторінку Юлії Зізда.

24 квітня 2005: відкрито нову сторінку сайту, яка активується кнопкою на фронтпейджі "ХОЧУ" стати біологом". сторінка вміщує питання від студентів з циклу "болонський процес": як грамотно організувати навчання і здати сесію, як зекономити на перездачах, як потрапити в аспірантуру, що таке перспективний студент тощо.

18 квітня 2005: подвійна радість: на лічильнику сайта (бігмір) з'явився 500 відвідувач. ним виявився колега з Одеси, який у той самий день включив наш сайт в каталог "безхребетних сайтів" країн пострадянського простору. цей каталог існує на сайті українських малакологів.

16 січня 2005: Розділ "бібліографія та бібліотека" і сторінку "раритетні види птахів" поповнено PDF-версією видання "Анотований список українських наукових назв птахів фауни України" (автори: Геннадій Фесенко та Андрій Бокотей, 2002 [pdf 153 kb]). Поновлено сторінку про птахів та вміщено програму курсу "Основи наукових досліджень". Сьогоднішні обнови склали 18 файлів обсягом 448 кб.

23 грудня 2004: Поточна обнова сайту склала 38 файлів загальним обсягом 1,38 мб. Наразі на лічильнику сайта зареєстровано 686 запитів 264 відвідувачів (за 13 місяців), у тому числі зі Львова, Івано-Франківська, Києва, Одеси, Запоріжжя, Польщі, Словаччини, Франції. Рейтингова позиція за Bigmir-nauka коливається близько 40...60 місця.

19 грудня 2004: Започатковано розділ сайту — "загрози існування фауни", що включає три частини: біологічні інвазії, антропогенні пастки та біоетика.В розділі "кафедра" поновлено сторінки "навчальний процес" та "програми курсів", остання тепер включає PDF-версію методичного посібника за курсом "Основи диверсикології" (автор — Ігор Загороднюк).

10 грудня 2004: Вітаємо нашого колегу Тіберія Дудинського — доцента каферди зоології УжНУ — з висуненням на посаду завідувача цієї кафедри. Кафедра зоології УжНУ цікава своїми традиціями, і окремі сторінки її історії висвітлено у нарисі про Кафедру ентомології. До цього часу цю кафедру очолювали: Степан Фаринець, Юлій Крочко, Олександр Корчинський та ін.

08 грудня 2004: Наразі обсяг сайту становить 172 файли сумарним розміром 8,13 mb, у тому числі 19 файлів (статті, резюме книжок та окремі видання) у форматі PDF загальним обсягом 5,19 mb. Більшість входів на файли PDF розміщено на сторінці Бібліотека".

06 грудня 2004: Змінено структуру розділу "раритетна фауна" і внесено правки і доповнення у сторінки про членистоногих і ссавців. Поновлено персональну сторінку Володимира Рошка і створено її англійську версію. Сторінку бібліотека поповнено 3-ма списками публікацій (Володимир Рошко, Володимир Різун, Ігор Загороднюк).

30 листопада 2004: Сторінку "бібліотека" поповнено 3-ма виданнями у PDF-форматі: "Наземні хребетні України та їх охоронні категорії" (2004), "Теріофауна Карпатського біосферного заповідника" (1997), "Безхребетні тварини України під охороною Бернської конвенції" (1999). Також на сторінці "бібліотека" розміщено анотації (у PDF-форматі) двох нових львівських видань: "Туруни Українських Карпат" (2003) та "Рідкісні і зникаючі види комах України в ентомологічних колекціях Державного природознавчого музею" (2000).

01 вересня 2004: Вітаємо нашого колегу Макса Чумака (див. стор. "персоналії") із зарахуванням на біологічний факультет Ужгородського національного університету та Роберта Варговича із переходом на роботу в Інститут зоології НАН України. Кафедра ентомології почала роботу на новому місці (Волошина 32, 88000, Ужгород), новий телефон кафедри — 8-(03122)-3-71-92.

10 травня 2004: Поновлено сторінки "Птахи" та "Земноводні" (розділ "Раритетна фауна"), а також персональну сторінку Федора Куртяка, на якій з'явилася її англійська версія.Значно видозмінено розділ "Членистоногі", який тепер має свою вхідну сторінку, а також окремі сторінки про кожний з класів (ракоподібні, багатоніжки, комахи).

11 березня 2004: Поновлено домашню сторінку Максима Чумака і (нарешті) з'явилася персональна сторінка Василя Чумака, нашого головного фахівця в галузі вивчення мезофауни та вивчення фауни попелиць Українських Карпат. Отримано чергове обіцяння львівських колег найближчим часом дописати свої персональні сторінки.

4 січня 2004: Вітаючи всіх з Новим роком і різдвом Христовим, повідомляємо, що сайт тепер має свою мапу, яка дозволяє легко орієнтуватися в його лабіринтах: вихід на мапу шукайте ліворуч. Наразі обсяг сайту становить 107 файлів сумарним розміром 1,16 МБ. Тільки за сьогодні "вивішено" 47 файлів обнов і доповнень загальним обсягом 562 Кб.

1 січня 2004: Cайт має два важливі поповнення: в розділі "раритети" з'явилася сторінка про членистоногих, підготовлена Максом Чумаком, та сторінка про птахів, підготовлена Ігорем Загороднюком та Юлією Зіздою.

14 грудня 2003: В розділі "раритети" сторінку Ссавці доповнено розділом "аборигенна та адвентивна фауна". Поновлено сторінки про амфібій та домашні сторінки Федора Куртяка та Ігоря Загороднюка.

1 грудня 2003: Ми в ефірі рівно місяць. На сьогодні сайт включає 91 файл, згрупованих у 6 папок, загальним обсягом 942 кб. Сайт зареєстровано у пошукових та рейтингових системах: a-search, meta-ua, rambler, topping, bigmir. Серед ключових слів для пошуку в різних системах запропоновано: ентомологія, фауна, екологія, охорона природи, Карпати; регіон активності сайту: Україна, Закарпаття, Ужгород.

25 листопада 2003: на сайті кілька змін, пов'язаних з активністю Федора Куртяка: у розділі "раритетна фауна" створено сторінки про риб, про амфібій і про плазунів, а в розділі "персоналії" з'явилася домашня сторінка Федора. Поновлено зміст сторінки про ссавців та, відповідно до змісту сторінок "риби", "амфібії" і "плазуни", доповнено сторінку "каталог раритетів".

21 листопада 2003: на сайті розміщено ще дві персональні сторінки: Владислава Мірутенко та Віталія Симочко. Поновлено галерею портретів на вхідній сторінці "персоналії" та суттєво доповнено зміст сторінки "співробітники кафедри" розділом про авторів дисертацій. Частина сторінок тепер має англійські версії, зокрема, всі "роздоріжні" сторінки (вхідна, кафедра, персоналії, раритети) та сторінка "ссавці" (mammals).

15 листопада 2003: підготовлено перші сторінки розділу "Раритетна фауна": започатковано, зокрема, сторінки "Раритетні види ссавців Карпат" та "Покажчик видів раритетної фауни". Cтворено перші домашні сторінки: Ігоря Загороднюка та Богдани Вербицької. Розпочався "рух" з підготовки персональних сторінок серед львівських колег, про що повідомляє пан Різун.

7 листопада 2003: розроблено структуру сайту і створено всі базові сторінки, у тому числі: титульну, "кафедральну", "ентомологічних читань" та "раритетної фауни". Cтворено структуру і наповнено всі розділи сторінки "Кафедра ентомології УжНУ". Наразі ця сторінка містить 5 розділів: нарис історії кафедри, завідувачі кафедри, кафедра сьогодні, наукові дослідження, покажчик співробітників.

31 жовтня 2003: започатковано цей сайт, опрацьована його концепція, створено перші файли.


ведучий сторінки: Ігор Загороднюк