Зоологічний музей ДВНЗ УжНУ

про музейновинидіяльністьколекціїспівробітникиекскурсіїзаконодавство

Новини

форум

фотогалереябібліотекакорисні посиланняцікавестатут музеюкарта

 

З 24 жовтня по 25 жовтня 2013 р. Зоологічний музей прийняв участь у вирішенні практичних питань природничої музеології в м. Київ на базі Національного науково-практичного музею НАН України, Конференція була присвячена до 95-річчю Національної  академії наук України.Відкриття конференції розпочав голова природничої секції Українського національного комітету міжнародної ради музеїв, директор Державного природознавчого музею НАН України, м. Львів д.б.н. Чорнобай Ю.М.  Під час конференції на секціях розкривались основи теоретичного та практичного ведення музейної справи. На секціях розглянуто створення об’ємної фітоекспонатури, збереження та чистка чучел та хутра ссавців в умовах фондів і експозицій та багато інших вагомих речей, які в майбутньому будуть застосовані в ужгородському Зоомузеї. Переймати сучасний досвід ведення музейної справи їздив наш досвідчений співробітник, фахівець музейної справи, теріолог та зоолог в цілому,  Луговой Олег Олексійович.

На початку  жовтня 2013 р., Зоологічний музей УжНУ прийняв двохсоту екскурсію Для порівняння у 2010 році співробітники Зоомузею провели 128 екскурсій, у 2011 році – 175 екскурсій, у 2012 році − 185. Відвідувачами Зоомузею за 2013 рік були студенти різних факультетів УжНУ, Ужгородського державного музичного училища ім. Д.Задора, Ужгородського комерційного технікуму, учні ужгородських загальноосвітніх шкіл №3, №5, №8, №11, №14, № 20 та шкіл всієї області, учні ліцеїв, вихованці екоцентрів м. Ужгород, м. Дніпропетровськ, вихованці Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «Падіюн», вчителі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, працівники ДП «Ужгородське лісове господарство», журналісти, науковці, туристи та гості м. Ужгорода як із України, так і зарубіжжя.

Географія відвідувачів досить різноманітна − це туристи із таких міст України як Київ, Львів, Івано-Франківськ, Донецьк, Херсон, Запоріжжя, Луцьк, Житомир, Вінниця, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Одеса. Різноманітні та багаточисельні колекції Зоомузею дають змогу проводити тематичні заняття із студентами біологічного, географічного, медичного та інших факультетів університету. Експозиційні та фондові колекції активно використовуються науковцями у написанні наукових статей, дисертаційних досліджень, учнями шкіл у підготовці науково-дослідницьких робіт для МАН.

lucanus.org.ua

terioshkola.org.ua

Наша адреса:
Зоологічний музей, ДВНЗ "Ужгородський національний університет",  
вул. Волошина, 54.
м. Ужгород, 88000.

Тел. роб. 66-61-50.
Електронна адреса: julcha@ua.fm.

автор та ведуча сайту: Юлія Зізда